Turuncu Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği - Antalya
Diş kaplama çeşitleri isimlendirilirken kaplamanın içeriğinde bulunan malzemeye göre isimlendirilir. Hastalarımıza hangi kaplamanın uygulanacağına karar verilirken hastanın diş kaplama yaptırmadaki amacı, beklentileri dikkate alınır. Yalnız Hollywood gülüşü yaptırmak için kaplama diş tercih eden hastalar ile diş kaybı nedeniyle köprüye ihtiyaç duyan hastalara yapılacak kaplama çeşitleri farklıdır. Bu sebeple hastaların kaplamada ihtiyaç duydukları dayanıklılık, ışık geçirgenlik oranı, kaplamanın maliyeti kullanılacak kaplama çeşidinde farklılıklara neden olur. Diş kaplama çeşitleri şunlardır:
Hastanın bir dişinde ya da birden çok dişinde diş kaybı varsa dayanıklılığı dikkate alınarak tercih edilir. Metal alt yapı üzerine porselen kaplanarak uygulanan bir kaplama çeşididir. Kaplama yapılacak dişlerin ölçüsü alınır. Metal altyapı ölçüye göre hazırlanır, prova yapılır, provada gerek duyulursa düzeltmeler yapılır, düzeltmelerden sonra kaplama dişler doğal dişlerin yüzeyine sabitlenir.
Metal alt yapılı kaplama dişler zamanla diş etinde griliğe nadiren de olsa metal alerjisine neden olabilir fakat ekonomik ve dayanıklı oldukları için sıklıkla tercih edilir.
Bu kaplama diş türünün içeriğinde sıkıştırılmış porselen bulunduğundan ışık geçirgenliği oldukça yüksek ve kaliteli bir kaplama diş türüdür. Empress Emax diş kaplama dişin doğal dişe çok yakın bir görüntüsü vardır. Daha çok gülüş tasarımı için ön dişlerde kullanılır. Tek diş kaplamada da hastalarımızın sıklıkla tercih ettiği bir kaplama türüdür. Kısa köprüler için uygulanabilir bir kaplama türü olsa da uzun köprüler ve arkadaki çiğneyici dişler için dayanıklılığı dikkate alındığında uygulanamayacak bir kaplama türüdür. (Detaylı bilgi için “Empress Emax Diş Kaplama” yazımızı okuyunuz.)
Zirkonyum kaplama içeriğinde bulunan zirkonyum ile hem biyouyumluluğu yüksek hem dayanıklılığı yüksek bir diş kaplama türüdür. Biyouyumluluğu sayesinde hastaların diş etinde grileşme morarma olmaz, hastalarda kaplamadan kaynaklı diş eti çekilmesi gibi problemler olmaz.
Estetik gülüş için özellikle ön dişlerde gülüş tasarımı yaptırmak isteyen hastaların sık sık tercih ettiği yaprak kaplama olarak da bilinen çok güzel görünüşlü kaplama diş türüdür.
Diş yapısının rengi ve sağlamlığı gündelik yaşamdaki alışkanlara da bağlı olarak süreç içerisinde değişebilir. Bu doğrultuda dişte hassasiyet gibi şikayetler de zaman içerisinde ortaya çıkabilir. Yaş almanın da etkisinin olduğu bu şikayetler başta alkol, sigara, asitli içecek tüketimine bağlı olarak gelişebilir. Bununla birlikte düzensiz ve sağlıksız beslenme, ağız bakımının ve diş hekimi kontrollerinin aksatılması da bu şikayetlerin ortaya çıkmasına neden olur. Birbirinden farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan bu diş sağlığı problemlerini ortadan kaldırmak ve değişime uğramış dişleri eski sağlıklarına ve görünümlerine kavuşturmak için birtakım estetik işlemler gerekir.
Diş estetiği işlemlerinde zirkonyum, diş kaplama seçenekleri arasında en çok kullanılan ve tercih edilen yöntemlerden biridir.
Doğada organik olarak bulunan zirkonyum; ışık geçirebilen bir yapıya sahip, beyaz renkli bir maddedir. Zirkonyum, özel laboratuvar ortamlarında oksijenle buluşturulur, doğal diş yapısına çok yakın olan ve diş kaplamada kullanılan seramik forma dönüştürülür.
Zirkonyum Kaplama:
Sahip olduğu bu özellikler ve nedenler doğrultusunda zirkonyum kaplama, en çok tercih edilen diş kaplama yöntemidir.
Zirkonyum diş kaplama uygulaması, kliniğimiz bünyesinde yer alan ve alanında uzmanlaşmış diş hekimleri tarafından yapılmaktadır. Diş kaplama ile ilgili detaylı bilgi alabilmek ve ilk muayenenizi gerçekleştirmek için kliniğimizi ziyaret edebilir, iletişim bilgilerimiz üzerinden bizlere ulaşarak randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Dişlerinin renginden, biçiminden, sağlamlığından ve güldüğünde estetik olarak görüntüsünden hoşlanmayan herkes zirkonyum kaplama uygulamasını yaptırabilir. Kaplama diş yöntemine ihtiyaç duyulan sebepler aşağıdaki gibidir:
Zirkonyum diş kaplama, kullanım ömrü olarak hastadan hastaya değişkenlik gösterir. Ağız ve diş sağlığına dikkat eden, bakımını doğru şekilde yapan ve doktor muayenelerini aksatmayan hastalar kaplama dişi ömür boyu kullanabilirken bazı hastalar için bu süre 5 ila 10 yıl arasında değişebilir.
Sonuç itibari ile ağız ve diş sağlığınıza dikkat ederek uzman bir diş hekimi tarafından yapılan zirkonyum diş kaplamanızı yaklaşık 30 yıl boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Zirkonyum diş kaplama fiyatları hastadan hastaya ve hastanın tercihlerine göre değişkenlik gösterebilir. Zirkonyum diş fiyatları, hastanın kaç adet dişine işlem yaptıracağı, kullanılacak malzemelerin ihtiyaç skalası ve kalitesi, genellikle ithal olan bu malzemelerin maliyetinin mevcut kur seviyesine göre değişkenlik göstermesi ve diş hekiminin tecrübesi gibi detaylara göre belirlenmektedir.
Zirkon kaplama, metal diş kaplamalarına göre daha maliyetli olabilmektedir. Diş kaplama ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve tedaviye başlamadan önce ilk muayenenizi olmak için bizimle iletişime geçebilir veya kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.
Ergenlik dönemini tamamlamış her birey hiçbir endişe duymadan zirkonyum kaplama tedavisini yaptırabilir.
Henüz ergenlik dönemindeki bireylerin çene gelişimi tamamlanmadığından diş kaplama tedavisi yapılmamalıdır.
Zirkonyum kaplama ve lamine kaplama arasındaki temel fark, lamine kaplamanın dişin sadece ön yüzeyine yerleştirilirken zirkonyum kaplamanın dişi tamamen kaplamasıdır.
Zirkonyum dişler, dişin doğal yapısıyla olduğu gibi diş etiyle de uyumludur. Diş eti morarması, çekmesi gibi ağız sağlığını tehdit eden durumlar oluşturmaz.
Yanlış diş fırçalama yöntemlerine bağlı olarak diş etinde çekme meydana gelse bile estetik olarak olumsuz bir durum yaşanmaz.
Diş eti hastalığı olan bireyler, diş hekimlerinin uygun gördüğü tıbbi yöntemlerle tedavi edildikten sonra gönül rahatlığıyla zirkonyum diş kaplama işlemi yaptırabilir.
Zirkonyum destekli köprü ve kronlar, metal destekli köprü ve kronlar kadar sağlamdır. Porselen ile kıyaslandığında zirkonyumun kırılganlığı daha azdır ve daha dayanıklı bir yapıya sahiptir.
Tedavi süresi boyunca estetik bir problem yaşanmaz. Size uygun şekilde hazırlanan zirkonyum diş kaplama takılana kadar geçici olarak akrilik malzemeyle hazırlanan kaplamalar kullanılır. Bu geçici kaplamalar, kalıcı zirkonyum kaplamalar kadar sağlam olmasa da biçim ve renk yönünden onlara benzer olacaktır. Benzer geçici kaplama ile geçirilecek birkaç gün hastada estetik yönden bir rahatsızlık oluşturmayacaktır.
“Zirkonyum mu implant mı?” kıyaslamasını yapmak doğru değildir. İkisi farklı şekillerde ve farklı amaçlarla yapılan diş tedavileridir. İki tedavi yöntemi, birbirinden farklı durumlarda uygulanan diş tedavileridir. İmplant, düşmüş veya çekilmiş diş yerine çenedeki boşluğu kapatmak üzere uygulanan bir tedavi yöntemiyken zirkonyum kaplama, estetik açıdan daha güzel dişlere sahip olmak için uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Zirkonyum implantlar ile ağız hijyeni daha iyi sağlanır. Ağızda gıda artıkları nedeniyle oluşan plakların, zirkonyum implant üzerine yapışma oranı titanyuma kıyasla çok daha düşüktür.Buna bağlı olarak da hastada yumuşak doku iltihapları az görülür.
Zirkon diş, herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmaz.
Zirkonyum kaplama diş, doğal diş yapısına çok yakın bir formdadır ve bakımı tıpkı doğal dişlerde olduğu gibi düzenli olarak yapılmalıdır. Kullanılan diş fırçasının ince ve yumuşak kıllı olmasına özen gösterilmelidir.
Herhangi bir sebeple zirkonyum kaplamaların çıkarılması gerekirse zirkon kaplama kesilerek çıkarılacağından doğal dişinize ve diğer dişlerinize herhangi bir zarar verilmez.
Zirkonyum diş yaptıran kişiler, doğal dişler için de geçerli olduğu gibi sert kabuklu yiyecekleri dişleriyle kırmamalı, asitli içeceklerden ve dişe yapışan şekerli yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmalıdır.
Zirkonyum tedavisi sırasında hastaya lokal anestezi uygulanır, bu sayede işlem anında ve sonrasında herhangi bir ağrı hissedilmez.
Doğal diş yüzeyine özel malzemelerle yapıştırılan zirkonyum diş kaplamaları, düşmesinin ve oynamasının önüne geçilecek şekilde sabitlenir.
Zirkonyum diş kaplama ağrısının birbirinden farklı birçok nedeni olabilir. Bunlar;
gibi nedenler olabilir.
İmplant çene kemiğine yerleştirilen genellikle titanyum maddesinden yapılan yapay diş köküdür. Bu kök üzerine ise diş tacı yerleştirilir ve sabitlenir. Gerek dental implant, gerek all on four implant diş, gerekse all on six diş implantı tedavilerinin tamamında hazırlanan yapay kök üzerine yerleştirilen diş tacı; seramik alt yapılı zirkonyum, metal alt yapılı porselen, zirkonyum alt yapılı seramik şeklinde hazırlanabilir.
Porselen kaplama diş: estetik gülüş tasarımı yaptırmak için ve çeşitli nedenlerle hasar görmüş dişlerin tedavisi için kullanılan, ışık geçirgenliği doğal dişlere yakın bir kaplama türüdür.
Porselen kaplamalar ile ortodonti tedavisi olmak istemeyen hastalar hafif ve orta düzeydeki diş çapraşıklığı sorunlarından kurtulur. Biyouyumluluğu yüksek, dayanıklı, ışık geçirgenliği çok yüksek, porselen kaplama diş tedavisi ile hastanın cilt renk tonu ile uyumlu beyazlıkta ya da hastanın istediği şekilde renk skalasında belirlenen beyazlıkta dişlere kavuşması mümkündür.
Porselen kaplama dişler ile hastalarımız dişlerinin çiğneme, ısırma, konuşma fonksiyonlarından bir şey kaybetmeden bembeyaz sağlıklı dişleri ile estetik gülüşe sahip olurlar.
Hafifçe törpülenen diş yüzeyine özel kaplama diş yapıştırıcıları uygulanır. Bu yapıştırıcılar kaplama ile dişin arasına herhangi bir gıda atığının girmesine izin vermez. Kaplama yapılan dişler çürümelere karşı korunmuş olur.
Porselen diş kaplama tedavisini:
Porselen diş kaplama işlemi aşağıdaki sıralamaya göre yapılır:
Porselen diş kaplama işlemi toplamda 3-4 seansta tamamlanır. Kaplama işleminin ardından ilk günlerde sıcak soğuk hassasiyeti yaşanabilir.
Porselen kaplama diş yaptıranlar günlük ağız ve diş sağlığı için yapılan bakımları ihmal etmedikçe ve yılda iki kez diş hekimi kontrollerini aksatmadıkça bembeyaz ve güzel görünen dişlerini uzun yıllar hiç sorun yaşamadan kullanabilirler.
Siz de uzun yıllar memnuniyetle kullanabileceğiniz diş kaplaması yaptırmak istiyorsanız kiniğimize gelmenizi tavsiye ederiz.
Diş kaplama fiyatları, konusunda değişikliğe neden olan pek çok unsur vardır. Bunlar: hastanın kaplama işleminden önce ağız ve diş sağlığı için yapılması gereken tedavilerin varlığına, yapılacak kaplama diş adedine, kaplamanın türüne, diş kaplama işlemini yapacak diş hekiminin alandaki deneyimine, seramistin fiyat politikasına, ithal edilen malzemeler nedeniyle döviz kurlarına, kliniğin bulunduğu lokasyona göre değişiklik göstermektedir.
Porselen diş kaplama fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimize başvurmanızı tavsiye ederiz. Her kaplama tedavisi bireye özel ve bireyin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde yapıldığı için kaplama diş fiyatları belirlenirken hastalarımızın hekimlerimize muayene olup, hekimlerimizden net bilgileri almaları daha doğru olacaktır.
Porselen diş kaplama işlemlerinde dişler törpülenirken hastanın acı duymaması için hastaya lokal anestezi uygulanır. Kaplama işlemi tamamlandıktan sonra ise ilk hafta hastalarımız çoğunlukla sıcak soğuk hassasiyeti yaşarken hastalarımızın küçük bir kısmı da ağrı duyduklarını belirtir. Bu durum için de hekimlerimiz hastalarımıza gereklilik halinde kullanmaları için bazı ağrı kesiciler tavsiye etmektedir.
Kaplama dişler takıldıktan sonra yemek yemek için ağızdaki uyuşukluğun geçmesini beklemenizi tavsiye ederiz. Bu da işlem sonrası yemek yemek için yaklaşık 1 saat geçmesinin uygun olacağı anlamına gelir. Diş kaplama işleminden sonraki ilk hafta sıcak soğuk hassasiyetinden ötürü ılık gıdalar tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Kaplama dişleri olup da ağız ve diş sağlığına ve bakımına özen göstermeyen bireylerde ağız kokusu görülebilir.
Deneyimli diş hekimleri tarafından takılan kaplamalarda dişler gıda ile temas etmediğinden çürüme olmaz. Ön dişlerde dişin yalnız ön yüzeyine yapılan kaplamalarda gıda ile temas eden dişin arka yüzeyinde çürüme olabilir. Çürümenin olmaması için günlük ağız ve diş bakımı rutinleri ihmal edilmemelidir.
Teknolojinin daha geride olduğu dönemlerde zirkonyum kaplama diş böylesi dayanıklı değildi. Dayanıklılığı yüksek olduğu için arka azı dişlerde, uzun köprülerde, diş kayıplarında daha çok metal destekli kaplamalar tercih edilirdi. Bu kaplama ise diş etinde grileşme, ağızda koku, metal alerjisi gibi bazı sorunlara neden olmaktaydı. Günümüz teknolojisi ile dayanıklılığı arttırılan zirkonyum kaplama diş sayesinde hastalar metal destekli kaplamalar kadar dayanıklı bununla beraber metal destekli kaplamalardan çok daha fazla biyouyumluluğu olan kaplama dişlere kavuşurlar. Bu sayede hiçbir sorun yaşamadan uzun yıllar kaplama dişlerini kullanabilirler.
Porselen diş yapılmadan ağız ve diş sağlığı için gerekli bütün işlemler, tedaviler yapılır. Bu hastanın ağız ve diş sağlığını korumada hastaya destek olur. Kaplama yapılan dişlerin altına gıda artığı girmediği için hastanın doğal dişleri çürümez.
Kaplama dişler pürüzsüz olduğu için plak tutmaz. Plak tutmayan dişte diş taşı ve buna bağlı diş eti hastalığı oluşmaz. Bütün bu sıraladığımız nedenler dikkate alındığında diş kaplama işleminin oldukça sağlıklı olduğu gözlenecektir.
Diş kaplamalarında “En iyi diş kaplaması şudur.” diyerek sınıflandırma yapmak doğru olmaz. Çünkü her hastanın kaplama diş yaptırma nedeni, kaplama diş işleminden beklentileri birbirinden farklıdır. Bu sebeple her hasta için en iyi kaplama diş de birbirinden farklıdır. Uzman diş hekimlerimiz kliniğimizdeki muayeneden sonra sizin için en iyi olan kaplama dişi size tavsiye edecektir.
Ağız ve diş sağlığına özen gösteren, 6 ayda bir gidilmesi gereken diş hekimi randevularını aksatmayan her birey porselen kaplama dişlerini 10-15 yıl hiç problem yaşamadan kullanır.
Porselen diş kaplama alanında deneyimli hekimlerimiz tarafından yapılan dişlerde hastalarımız uzun yıllar bir sorun yaşamaz. Kliniğimizde yapılan kaplama dişler doğal dişlere çok yakın olur. Hastanın kaplama diş yaptırdığı dişleri ısırma ve çiğneme işlevlerini kaybetmez ve hastalarımız kaplama dişleri ile gülüş estetiğine de kavuşur. Gülüşünden memnun her birey başkalarına kıyasla hayatta bir adım önde ve öz güvenli olur. Porselen diş yaptıranlar bu işlemi yaptırdıkları için memnuniyet duyarlar.
Kaplama diş uygulaması yaptıran hastalar sakız, taze ekmek ve macun kıvamlı şekerlemeleri tüketirken dikkatli olmalıdır. Bu tür gıdalar yapışkan olduğu için diş kaplamasına zarar verip, kaplamaların yerinden oynamasına neden olabilir.
Porselen kaplama dişler özel bir yapıda üretildiğinden kullanım ömrü süresince sararma yapmaz.
Kaplama dişler çeşitli nedenlerle çıkartılabilir. Çıkartma işlemi esnasında kaplama diş zarar görmediyse yeniden takılabilir. Çıkarma işleminde diş kaplaması zarar gördüyse yeni kaplamalar yapılarak yenileri takılabilir.
Günlük ağız bakım rutinleri yapılmalıdır. Günde iki kez dişler fırçalanmalı, diş ipi ve ara yüz fırçası kullanılmalı, gargara yapılmalıdır. Diş hekimi kontrollerine gidilmelidir. Doğru yapılan kaplama dişlerin atlına gıda artığı girmez. Herhangi bir nedenle kaplama dişlerin altına gıda artığı girdiyse kaplama altında kalan gıda artıklarını çıkarmak amacıyla süper floss kullanılabilir.
Estetik Maximum”un kısaltması olan Emax-Empress kaplamalar yeni nesil kaplama ve diş estetiği uygulamasıdır. E max kuron diş kaplama, IPS E-Max adı verilen özel bir seramik ile yapılır. Bu seramik, doğal görünüşüyle estetiği ve sağlamlığı birlikte barındıran bir yapıya sahiptir. Hastanın dilediği estetik görünüme ve uzun süreli kullanıma oldukça elverişli olan Emax diş kaplama, günümüzde diş estetiği işlemlerinde en çok tercih edilen ve hızla yayılan uygulamalardan biridir.
Emax-Empress diş kaplama tedavisi, diş estetiği ve gülüş tasarımı işlemlerinde sık kullanılan doğal görünümlü ve dayanıklı bir tedavi yöntemidir. Özellikle ön diş grubu kuron kaplama işleminde Emax kaplamalar tercih edilir. Dayanıklılık arttırıcı moleküller barındıran Emax diş kaplaması; metal madde içermeyen, cam seramik ile de sağlamlığı pekiştirilmiş ve zengin renk çeşitliliğine sahip estetik porselenlerdir. Biyolojik uyumu yüksektir ve herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmaz. Emax diş kaplaması ile estetik bir gülüşe, sağlam ve düzgün dizili dişlere sahip olunur. Empress diş kaplaması ile doğal diş yapısı ve rengine sahip, kişinin ten rengiyle de uyumlu dişler yapılır.
Bu işlem daha çok ön diş grubu üzerinde uygulanarak estetik görünüm elde edilir. Biçimsel olarak bozuk veya kırık dişler üzerinde uygulanması da mümkündür.
Tam porselen diş kuronları, birçok farklı teknik ile üretilebilmektedir. Ancak gelişen teknoloji ile günümüzde CAD-CAM tekniği ile üretilmektedir. CAD-CAM, bilgisayar destekli tasarım ve üretim teknolojisidir. CAD-CAM teknolojisi sayesinde geleneksel tekniklere kıyasla tasarım aşamasında daha hızlı ve net sonuçlar alınabilir, süreç daha verimli yönetilebilir. Bilgisayar destekli ağız içi kamera ile dijital ölçüm imkânı sunan CAD-CAM, hastanın hayalindeki gülüşün ve diş rengi tonunun bilgisayar ortamında tasarlanmasına olanak tanır.
Emax diş kaplama-Empress diş kaplama uygulanabilen hastalar:
Empress-Emax diş kaplama tedavisinin avantajları aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
Emax-Empress diş kaplama işlemi için uygun değildir.
Emax kaplama tedavisine başladan hastanın ağız ve diş sağlığı deneyimli hekimlerimiz tarafından kontrol edilir.Hasta için ihtiyaç duyulan kompozit dolgu, diş temizliği, tatar temizliği, kanal tedavisi gibi işlemler tamamalandıktan sonra emax diş kaplama tedavisine geçilir.
Emax-Empress diş kaplama tedavisinin aşamaları aşağıdaki gibidir:
Bütün bu aşamalardan sonra Emax-Empress kaplama işlemi tamamlanmış olur.
Emax-Empress diş kaplaması temizliği ve bakımı için yapılması gerekenler arasındadır.
Emax kaplama tedavi süresi, hastanın diş sayısına göre farklılık göstermekle birlikte 2-3 seans sürmekte bu da 7-10 güne tekabül etmektedir.
Empress diş kaplama işleminde ilk seans tek diş için yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir. İlk seansta hastaya verilen anestezi ve diğer birtakım zorunlu işlemler de düşünüldüğünde süre biraz daha fazla uzamaktadır. Ancak sonraki seanslar için ayrılacak süre daha kısa olacaktır.
Empress diş kaplama işleminden sonra en az iki saate kadar herhangi bir şey yenilip içilmemelidir. İşlemin ardından beslenirken, dişlerde özellikle sıcak ve soğuk yiyecek-içeceklere karşı hassasiyet oluşabilir. Bu hassasiyet geçici olarak hissedilir ve bir süre sonra kaybolur. Dişlerdeki hassasiyetin devam etmesi halinde uzman diş hekimine danışılmalıdır.
Diş kaplama yöntemlerinden olan Emax-Empress, zirkonyum gibi malzemeler ithal edilen ve bu yüzden kur bazlı hesaplanan ürünlerdir. Diş kaplama işleminin yapıldığı zaman diliminde mevcut kura bağlı olarak tedavide kullanılacak malzemelerin fiyatları değişkenlik gösterebilmektedir. Yapılan işlemin uzun ömürlü, sağlıklı ve estetik yönden tatmin edici olabilmesi için kullanılan malzemelerin kalitesi oldukça büyük önem arz eder.
Emax-Empress diş kaplama fiyatı hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için bizimle iletişime geçebilir, kliniğimizi ziyaret Edebilirsiniz.
Emax kaplamanın kullanım süresi hastadan hastaya değişkenlik gösterebilmektedir. İşlemden sonra ağız ve diş bakımına özen gösterilerek günde iki defa dişlerin fırçalanması, diş ipi kullanılması, kaplamanın ömrüne doğrudan etki eden önemli faktörlerdendir. Uzman diş hekiminin de verdiği tavsiyelere uyulur ve periyodik muayeneler aksatılmaz ise Emax-Empress diş kaplama 15-20 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde kullanılabilir.
Emax-Empress kuronlar daha çok estetik amaçlı kullanılan tam porselen malzemelerdir. Bu nedenle zirkonyum ve metal kuronlarla kıyaslandığında daha kırılgan bir yapıya sahiptir. Arka dişlerde kullanılmak için daha sağlam ve dirençli köprülere ihtiyaç duyulur. Bu doğrultuda tam porselen kuron kaplamalar arka diş grubu için uygun değildir.
Emax kuron kaplamalar özel seramik malzemeden üretilir ve metal içermez. Bu nedenle uygulandığında hastada herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmaz.
Emax-Empress kaplamalar, estetik görünümü önceleyerek daha çok ön kesici dişlere uygulanır. Fazla diş kaybı bulunan ve uzun köprülere ihtiyaç duyulan vakalarda arka dişler için dayanıklılığı göz önünde bulundurularak metal destekli kuronlar önerilir.
Emax-Empress diş kaplama işleminden sonra dişlerde herhangi bir renk değişimi ve sararma meydana gelmez.
Empress diş kaplama ile zirkonyum kaplama karşılaştırıldığında ikisinin de başarı ve tercih edilme oranı oldukça yüksektir. Her iki yöntem de metal içermez ve alerjik reaksiyonlara neden olmaz, biyolojik uyumluluk açısından kusursuzdur. Hastanın sahip olduğu diş sayısına da bağlı olarak köprü tedavisine gerek yok ise ön diş grubunda Empress kaplama tercih edilir. Hastanın diş kaybı fazla ve köprü tedavisine ihtiyaç var ise zirkonyum kaplama tercih edilir.
Empress kaplama tedavisinin hiçbir aşamasında hasta dişsiz kalmaz. Hastaya özel olarak laboratuvar ortamında hazırlanan Empress-Emax kaplamalar yapılırken hastaya geçici diş kaplamaları takılır.
Empress diş kaplaması, işleme uygun olan özel yapıştırıcılar ile yapıştırılır. Bu nedenle hareket etme, düşme gibi olumsuzluklara rastlanmaz ve kırılma tehlikesi yoktur.
Hastanın doğal dişinin de kırılmasına yol açacak herhangi bir kaza vb. durumlarda kaplama, diş ile birlikte kırılabilir.
Empress kaplama tedavisinin hiçbir aşamasında hasta dişsiz kalmaz. Hastaya özel olarak laboratuvar ortamında hazırlanan Empress-Emax kaplamalar yapılırken hastaya geçici diş kaplamaları takılır.
Porselenin yapısında bulunan kristaller ve cam faz doğal diş görünümüne çok yakın bir görüntü elde etmemizi sağlar. Emax-Empress kaplamalar, CAD-CAM teknolojisi kullanılarak doğal diş görünümünde ve kusursuz şekilde hazırlanır. Emax-Empress kaplamalar, doğal diş yapısına en yakın olan ve üst düzey estetik görüntü sunan bir seçenektir.
Emax diş kaplama ile lamine diş kaplama hem içerdiği malzemeler hem de uygulama teknikleri bakımından birbirinden farklı iki kaplama çeşididir.
Lamine kaplama dişin sadece ön yüzeyine uygulanırken Emax diş kaplama, dişin tamamını kaplar ve içerdiği malzemeler doğrultusunda doğal ve estetik bir görünüm sunar.